top of page

Ridskolan

 

Ridskolan på Stall Aftonsol har ett 90 minuters koncept, det betyder att alla gruppers lektioner är schemalagda 90 minuter.

 

Att lära sig ta hand om hästen, utrustningen, stallet är en viktig bit i all utbildning med hästar. Om vi kan ta hand om vår partner hästen på ett bra sätt kommer vi mycket längre. Det är också viktigt att vi förstår sambandet mellan teori och praktik, ridningen.

 

Grunderna

Om du är nybörjare så börjar du med att lära dig ta hand om hästen och göra den klar för ridning. Efter det sitter du upp och lär dig ridningens grunder. Lektionen består av ca 30-45 min praktisk teori och 45-60 min ridning.

 

Göra i ordning hästen själv och klara av de första grunderna

När du klarar grunderna gör du i ordning hästen själv innan vi samlas för ett kort teoripass. Teorin kan innehålla både praktiska moment och undervisning i sal. Efter det är det dags för dagens lektion. Lektionen består av ca 30 min teori och 60 min ridning. Dressyr och hoppning läggs in i block så att vi steg för steg kan bygga upp din utveckling. Terrängritt görs regelbundet.

 

Specialgrupp

När du har ridit i några år kan du välja inriktning och rida i en “specialgrupp”. Du kan välja mellan dressyr, hoppning eller dressyr/hopp. Lektionen består av 90 min ridning, inkl. uppvärmning och nedtrappning.

Hästarna

 

Den viktigaste länken på en ridskola är hästarna.

På Stall Aftonsol finns halvblodshästar och ridponnyer av fin modell.

 

Alla hästarna är utbildade lätt klass dressyr och hoppning.

bottom of page