top of page

Helgkurs i Yoga & Ridning 

på Stall Aftonsol 

Den första helgkursen med Yoga & Ridning hölls i november 2018 och visade sig vara en bra kombination för ryttarnas utveckling! 

 

Att kombinera yoga och ridning har många fördelar! Du får en starkare kropp, förbättrad hållning, bättre balans och sits, ökad kroppskontroll och koordination, bättre andningsteknik samt ökat fokus och medvetenhet.

 

Som ryttare är det lätt att glömma bort att ta hand om sin egen kropp och lägga allt fokus på hästarna och allt där omkring, men precis som i resten av livet är det viktigt att jobba med flera delar parallellt för att skapa balans och förutsättning att nå din fulla potential.

 

Genom yogan får du inte bara mängder av fysiska fördelar i ridningen, utan även mentala. En av de kanske största fördelarna med att kombinera yogan med ridningen är att yogan och de mentala visualiseringarna skapar en medvetenhet hos ryttaren och förbättrar ryttarens kommunikation till hästen.

 

 Med hjälp av yoga kan du som ryttare lägga en bra grund för en hållbar kropp men även skapa ett mentalt fokus som ger dig både mer njutning av din hobby och ett ökat fokus när du verkligen behöver det. 

 

Så här säger Patricia som deltog i kursen i november 2018:

"Det bästa med kursen och upplägget var den röda tråden, kopplingen mellan yogan och ridningen.

 Jag kände stor skillnad i ridningen då jag kom djupare ner i sadeln efter yogan. Speciellt stretchen hjälper mig. Det var en mycket trevlig kurs och ett stort plus för maten också!"

Varmt välkomna på en hel helg med yoga, ridning och god mat på Stall Aftonsol, hästgården vid Ålands hav.

 

Vill du ta din ridning och din kontakt med hästen till en ny nivå eller bara unna dig själv en avkopplande hel helg med yoga och ridning på landet med havet som närmsta granne, då är detta helgkursen för dig!

 

I yogan fokuserar vi in i vår kropp och vårt mentala sinne genom andningen. Yogan är en unik mix av Hatha yoga och Sensing/Yin yoga för att ge dig den bästa yogan för dig som ryttare. Hatha yogan utvecklar vår kroppsmedvetenhet, koordination, styrka och balans medan Sensing/Yin yogan skapar en avslappning i våra kroppar. Alla dessa bitar är nycklar för en bättre sits och kommunikation med hästen. 


Under helgkursens ridning rider vi dressyr med fokus på hästens utbildningsskala kopplat till träning av häst och ryttare. Utbildningsskalan går som en röd tråd genom hela lektionen. Till de grundläggande stegen hör framåtbjudning och takt, lösgjordhet och stöd. Därefter bygger vi på med schwung, rakriktning och samling.

Under helgen umgås vi och äter god mat och det finns även tid för att diskutera.


Mia är utbildad hatha yogalärare och undervisar även Sensing/Yin yoga & är svensk ridlärare I.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här säger Therese som deltog i kursen i november 2018:

"Jag hade jättemycket hjälp av den delen av yogan som var om sitsen då man verkligen kände vad man gjorde och då automatiskt gick mycket bättre på lektionen. igår på min vanliga lektion gick det fantastiskt bra!"

Så här säger Inger som deltog i kursen i november 2018:

"Jag tyckte yogan och ridningen passade superbra ihop, speciellt på det viset som yogan anpassades med tanke på ridningen! Visualiseringen av ridningen, medan vi yogade, var bra för mig!"

yogagruppen.jpg

                Yoga-& Ridkurs november 2018                       

Varmt välkommen att utveckla din ridning genom yogan tillsammans med oss!

bottom of page