Helgkurs i Yoga & Ridning 

på Stall Aftonsol 

Den första helgkursen med Yoga & Ridning kursen hölls i november 2018 och visade sig vara en toppenbra kombination för ryttarnas utveckling! Vi ser fram emot ännu en helgkurs till våren.

 

Att kombinera yoga och ridning har många fördelar! Du får en starkare kropp, förbättrad hållning, bättre balans och sits i din ridning, ökad kroppskontroll och koordination, bättre andningsteknik samt ökat fokus och medvetenhet.

 

Som ryttare är det lätt att glömma bort att ta hand om sin egen kropp och lägga allt fokus på hästarna och allt där omkring,men precis som i resten av livet är det viktigt att jobba med flera delar parallellt för att skapa balans och förutsättning att nå din fulla potential.

 

Genom yogan får du inte bara mängder av fysiska fördelar i ridningen, utan även mentala. En av de kanske största fördelarna med att kombinera yogan med ridningen är att yogan och de mentala visualiseringarna skapar en medvetenhet hos ryttaren och förbättrar ryttaren kommunikation till hästen.

 

 Med hjälp av yoga kan du som ryttare lägga en bra grund för en hållbar kropp men även skapa ett mentalt fokus som ger dig både mer njutning av din hobby och ett ökat fokus när du verkligen behöver det. 


Det finns många kopplingar mellan ridning och yoga som utvecklar dig som ryttare men de kanske viktigaste är sits & balans samt stretching. Därför erbjuder vi på Aftonsol kurser i ridning och yoga just med fokus på dessa bitar. 

Så här säger Patricia som deltog i kursen i november 2018:

"Det bästa med kursen och upplägget var den röda tråden, att Johanna tittade på medan vi red och kunde komma med feedback även hon. Jag kände stor skillnad i ridningen då jag kom djupare ner i sadeln efter yogan. Speciellt stretchen hjälper mig. Det var en mycket trevlig kurs och ett stort plus för maten också!"

Varmt välkomna på en hel helg med yoga, ridning och god mat på Stall Aftonsol, hästgården vid Ålands hav.

 

Vill du ta din ridning och din kontakt med hästen till en ny nivå eller bara unna dig själv en avkopplande hel helg med yoga och ridning på landet med havet som närmsta granne, då är detta helgkursen för dig!

 

I yogan fokuserar vi in i vår kropp och vårt mentala sinne genom andningen. Yogan är en unik mix av Hatha yoga och Yin yoga för att ge dig den bästa yogan för dig som ryttare. Hatha yogan utvecklar vår kroppsmedvetenhet, koordination, styrka och balans medan Yin yogan skapar en avslappning i våra kroppar. Alla dessa bitar är nycklar för en bättre sits och kommunikation med hästen. 


Under helgkursens ridning rider vi dressyr med fokus på hästens utbildningsskala kopplat till träning av häst och ryttare. Utbildningsskalan går som en röd tråd genom hela lektionen. Till de grundläggande stegen hör framåtbjudning och takt, lösgjordhet och stöd. Därefter bygger vi på med schwung, rakriktning och samling. All ridning sker för Rolle.

Under helgen umgås vi och äter god mat och det finns även tid för att diskutera/ bolla.


Johanna är utbildad hatha yogalärare inom Embodied Flow Yoga och utbildar sig även vidare inom det till Yin yogalärare. Johanna är även sedan tidigare sjuksköterska. Rolle är ridlärare med många års erfarenhet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här säger Therese som deltog i kursen i november 2018:

"Jag hade jättemycket hjälp av den delen av yogan som var om sitsen då man verkligen kände vad man gjorde och då automatiskt gick mycket bättre på lektionen. igår på min vanliga lektion gick det fantastiskt bra!"

Schema

Fredag
19.00 Välkomna

19:30 Yoga

21.00 Kvällsfika

 

Lördag

8.30 Morgonmål

10.00 Ridning

12.00 Lunch
14.00 Yoga

15.30 Ridning

19.00 Trerätters middag

 

Söndag

8.30 Morgonmål

10.00 Ridning

12.00 Lunch

14.00 Yoga

16.00 Fika och avslutning

 

Max antal deltagare är 8 st.

Pris 380 €/person

 

I priset ingår 3 ridlektioner, 3 yogalektioner, mat och boende.

Anmälan och mer info fås via tel: +358405423629 (Johanna) eller mail: info@aftonsol.ax

Så här säger Inger som deltog i kursen i november 2018:

"Jag tyckte yogan och ridningen passade superbra ihop, speciellt på det viset som Johanna drog yogan med tanke på ridningen! Visualiseringen av ridningen, medan vi yogade, var bra för mig!"

yogagruppen.jpg

                Yoga-& Ridkurs november 2018                       

Varmt välkommen att utveckla din ridning genom yogan tillsammans med oss!

Följ Johanna på sociala medier:

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle